Ситуація у Харкові та області на 3 травня - ХОДА

За минулу добу окупанти завдали по Харкову 2 удари з РСЗВ та здійснили 1 артилерійський обстріл

Російські окупанти продовжують активно обстрілювати Харків та Харківську область, руйнуючи інфраструктуру та вбиваючи мирних громадян. Про це у своєму Telegram-каналі розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За словами джерела, за добу російські війська здійснили артилерійський обстріл Харкова, а також завдали двох ударів із реактивних систем залпового вогню. Внаслідок цього було пошкоджено цивільні об'єкти в районі Північної Салтівки.

Вранці 3 травня внаслідок обстрілів з боку окупантів виникла пожежа на одній із фабрик. На території підприємства був 46-річний чоловік. Внаслідок пригоди він загинув. Приміщення фабрики зазнали значних руйнувань.

Протягом останньої доби загарбники активно обстрілювали Золочів, Баркенкове, Чугуєв та Дергачі. У Чугуївському районі поранено одну людину. Також отримали поранення двоє мешканців Харкова.

Синєгубов зазначає, що зараз активні бої йдуть на Ізюмському напрямку. Наші воїни обороняють позиції та не пропускають ворога, який намагається просунутися вперед та піти в атаку.

Обласний гуманітарний штаб надає допомогу у пунктах видачі у Харкові та громад області. За добу передали понад 57 тонн харчових продуктів. Окрім харків'ян гуманітарну допомогу отримали у Малоданілівській, Новопокровській, Дергачівській, Зміївській та Донецькій. громад.

Також Синєгубов підкреслив, що комунальники роблять все можливе, щоб якнайшвидше відновити критичну інфраструктуру. Зокрема, у Малій Рогані та Черкаській Лозовій відновлюють газопостачання та повернули газ у 500 будинків.

Читайте також:

У Міністерстві оборони США заявили, що Збройні Сили України відігнали російських окупантів від Харкова на 40 кілометрів.

У районі Ізюму Харківської області російські окупаційні війська продовжують обстріл позицій та підрозділів Збройних Сил України.

У Харкові через постійні обстріли з боку російських окупантів змінили час тривалості обмежень комендантської години.



Джерело: https://t.me/synegubov/3073
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися