Що зараз роблять окупанти у Харківській області - Міноборони

Російські окупанти продовжують наступ у районі Ізюму

Наразі військові рф проводять наступ у напрямках Ізюм-Барвінкове та Ізюм-Слов'янськ. Про це в інтерв'ю УНІАН розповів представник Міністерства оборони України, полковник Олександр Мотузяник.

За словами джерела, окупанти підтягують туди озброєння та техніку, а також посилюють угруповання. Крім того, Мінобороні стало відомо, що російські військові перекидають у певні райони майже тисячу людей, які були "мобілізовані" на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Луганщини.

Як зазначає Мотузяник, кілька днів тому противник привів понтонно-мостову переправу через річку Сіверський Донець, розгорнув два зенітно-ракетні дивізіони ЗРК "Бук-М2" та "Тор-М". Окупанти роблять все можливе, щоб досягти стратегічного успіху.

Читайте також:

 Радник Міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко пояснив, чому російський диктатор Володимир Путін намагається знищити Харків.

 У Генштабі ЗСУ повідомили, що в Ізюмському районі Харківської області російські окупанти продовжують наступальні дії. Подробиці у нашому матеріалі.

 У Міністерстві оборони Великобританії озвучили цілі російських окупантів на Ізюмському напрямку.

• Мер Харкова Ігор Терехов звертається до городян з проханням залишатися в укриттях, навіть коли в місті немає сигналу тривоги, оскільки виходити на вулиці небезпечно через постійну загрозу ракетного обстрілу.

• Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов розповів про обстановку у місті та області станом на 4 травня. За його словами, окупанти продовжують обстрілювати як Харків, так і Харківську область. Обстріл також ведеться за тими населеними пунктами, які українські військові вже звільнили. Окупанти перед виходом мінують все можливе, нерідко мінують і житлові будинки.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися