Російські окупанти не змогли оточити Харків і перекидають сили на Луганський напрямок, - Генштаб ЗСУ

Українські військові героїчно відтісняють противника та звільняють окуповані населені пункти

Військам російської федерації не вдалося оточити місто Харків, окупанти перекидають сили на Луганський напрямок. Про це пише "Суспільне", посилаючись на брифінг заступника начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексія Громова. 

"В районі Харкова противник після невдалої спроби здійснити оточення міста перейшов до оборони. Зазнавши невдачі на Ізюмському напрямку, ворог перейшов до оборони і наразі веде стримуючі дії, а також перекидає свої сили на Луганський напрямок", — сказав представник Генерального штабу ЗСУ. 

За словами Громова, російські окупанти, використовуючи тактику так званого повзучого наступу у східній частині України, за підтримки артилерії та авіації прагнуть оточити та розгромити угрупування Об'єднаних сил. При цьому на Харківському напрямку у Генштабі фіксують успіхи. Тут українські військові героїчно відтісняють противника та звільняють окуповані населені пункти. 

Нагадаємо, що контрнаступальні дії Збройних Сил України на півночі Харківської області створюють загрозу для атак російських окупантів на Ізюмському напрямі. Про це стало відомо з нового аналізу, який опублікували експерти американського Інституту вивчення війни.

За даними експертів, метою контрнаступу ЗСУ на Харківщині є вихід до кордону з Білгородською областю, а також позбавити Харків від обстрілу артилерії. Аналітики зазначають, що російські нацисти можуть перемістити війська з району Ізюму на північ, щоб завадити контрнаступу України та зупинити подальше просування ЗСУ. Дії українських захисників відволікатимуть окупантів від розгортання своїх сил на інших напрямках. Контрнаступ ЗСУ має розірвати російські зусилля в районі Ізюму, а нинішні здібності загарбників не здатні завадити атакам українських сил навіть у разі підкріплення.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися