Російські війська нанесли авіаудар по Харківському району

В результаті обстрілу відбулось пошкодження газової труби високого тиску

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Так, 11 травня 2022 року російські військові здійснили авіаудар поблизу смт Коротич Харківського району, повідомляє Харківська обласна прокуратура.

В результаті обстрілу відбулось пошкодження газової труби високого тиску, що призвело  до відключення газу у м. Люботин, смт Коротич, с. Новий Коротич, с. Рай-Оленівка.

Нагадаємо, що російські військові продовжують вчиняти злочини проти цивільного населення на Харківщині. Зазначається, що найбільше від ворожих артилерійських обстрілів постраждали північні, північно-східні та східні околиці першої столиці. Деякі харківські райони росіяни почали обстрілювати ще з перших днів нападу. У ХОВА говорять, що окупанти розстрілювали із систем важкого озброєння як багатоповерхові, так і приватні приватні будинки, супермаркети, АЗС, навчальні заклади та лікарні. Це спричинило серйозні пожежі, місцями вогонь мав таку силу, що вигорів асфальт. На дорогах залишається безліч спалених автівок. 

Нагадаємо, що очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів про ситуацію в регіоні станом на 12 травня. Так, Синєгубов зазначив, що минула доба у Харкові пройшла порівняно тихо, обстрілів самого міста зафіксовано не було. Попри це, від обстрілів страждають населені пункти Харківської області.  Голова області також зазначив, що робота з відновлення критичної інфраструктури триває. Наприклад, днями було запущено газопостачання в семи селах Борівської громади. Подібні роботи тривають в інших районах міста та населених пунктах регіону, які постраждали внаслідок обстрілів. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися