У Харкові включили майже половину ліфтів

У харківських багатоповерхівках запускають ліфти

У Харкові з початку війни мешканцям відключили ліфти з метою безпеки. Від міста відкинули російські війська та з 18 травня у багатоповерхових будинках почали включати ліфти. Про це розповіли у КСП "Харківміськліфт".

У місті вже включили 37% загальної кількості ліфтів, а це 2525 одиниць. У КСП "Харківміськліфт" пояснили, що, крім технічних причин, на терміни запуску ліфтів впливає відсутність електроживлення на ввідному пристрої ліфта, оскільки пошкоджено електромережі.

Кількість включених ліфтів по районах Харкова:

Салтівський – 484 ліфти (30%);

Індустріальний – 339 ліфтів (57%);

Київський – 320 ліфтів (32%);

Шевченківський – 320 ліфтів (25%).

Немишлянський – 274 ліфти (56%);

Слобідській – 247 ліфтів (37%);

Холодногірський – 196 ліфтів (51%);

Основ'янський – 187 ліфтів (51%);

Новобаварський – 158 ліфтів (39%).

Контекст:

ЗСУ звільнили село Дементьєвку, а під Терновою зараз точаться бої. Наразі західні аналітики називають Харків другою масштабною поразкою російського агресора після Києва.

Начальник штабу спецпідрозділу "Кракен" полку Азов Костянтин Немічев зазначив, що зараз усі війська РФ перегрупувалися на Донецьку та Луганську області. На Харківщині, за словами Костянтина, триває зачистка залишених маленьких військових груп РФ.

До України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися