Жителів Ізюма не пускають в Україну

З Ізюма неможливо евакуюватися на територію України

Жителі Ізюма зараз не можуть евакуюватись на підконтрольну Україні територію. Війська РФ перекрили дорогу ще 9 травня. Про це розповів мер тимчасово окупованого Ізюма Валерій Марченко.

"Був один шлях, яким люди виїжджали на підконтрольну територію, але вже з 9 травня росіяни не випускають цією дорогою. Шлях тільки один — Куп'янськ і в Росію. Росіяни спеціально перекрили виїзд на підконтрольну територію для того, щоб люди могли виїжджати тільки в Росію", — повідомив Марченко.

За словами Валерія, практично все місто зруйноване: багатоповерхівки, лікарні, школи та приватні сектори. Російські військові роздають людям гуманітарку, але її не вистачає. При цьому багатьох проукраїнських людей у місті викрадають і Валерій досі не може сказати, де вони знаходяться.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло:

 Росія встановила в Ізюмі свої правила. Так, через блокпост чоловіків пропускають лише із військовим квитком. При цьому військові перевірять телефони на "підозрілі" дзвінки та листування. За даними журналістів, зовсім недавно війська РФ організували примусову депортацію ізюмчан. Людей перевезли через пункт пропуску Чавунівка у невідомому напрямку. У місті відшукують ветеранів АТО та активістів, а місцевих чоловіків агітують вступати до лав так званої "народної міліції".

• У блокадному Ізюмі російські загарбники призначили свого мера. Новий т.з. і. о. мера Владислав Соколов народився в Ізюмі Чоловік раніше працював міліціонером, а потім завідував сектором банківської безпеки у "Ощадбанку".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися