На тимчасово окупованих територіях на Харківщині запустили черговий безглуздий фейк (ФОТО)

Місцеві жителі викрили черговий фейк

У Борівській громаді, яка перебуває під тимчасовою окупацією, триває також інформаційна війна. Стало відомо про черговий фейк, який намагалися видати за правду. Про це повідомили у пресслужбі Борівської сільради.

Так, на одному з пропагандистських інформаційних ресурсів з'явилася інформація про нібито українських військових, які здалися в полон, щоб не "гинути за амбіції Зеленського" (мовою оригіналу).

У цій публікації були також фотографії, на яких борівчани побачили одного з мешканців громади Максима Романченка. Проте він не перебуває на службі у ЗСУ, як це вказувалося у фейковій новині. На момент окупації Романченко перебував у рідному селі та працював на одному з місцевих сільгосппідприємств.

Якось окупанти приходили до нього, потім кудись його відвезли. За кілька днів Романченко повернувся додому.

"Ми можемо зробити припущення, що й інші фото документів з цього повідомлення отримані подібним чином і не мають жодного відношення до реальності. Росіянам доводиться вигадувати уявних українських військових, які начебто самі здаються в полон, для посилення свого наративу про уявну перевагу російських окупаційних сил над Збройними Силами України", - зазначили у сільраді.

Крім того, дана публікація, як наголошують у сільраді, містить у собі ще одну маніпуляцію – читачів намагаються переконати, що українська армія воює не за власну землю, не за Батьківщину та не за свій народ, а за "особисті амбіції президента Зеленського".

"Тут пропагандисти переплутали всі. Адже не Зеленський, а Путін напав на іншу країну, щоб забрати її території. Саме російські військові гинуть за особисті амбіції свого президента, а наші воїни захищають від свого агресора і успішно утилізують окупантів", - додали в пресслужбу. службі.

picture


Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

 У Харківській області поширюють черговий фейкЗагарбники намагаються переконати місцевих, що громада на Харківщині є частиною Росії. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

 У тимчасово окупованій Боровській громаді російські загарбники разом із місцевим колаборантами поширюють фейкову інформацію про те, що Харків "взято", до Києва "капітулював".

На Харківщині пропагандисти розпускають фейкову новину про смерть американця Далтона Кеннеді.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися