Загибель американця на Харківщині: у Мережі з'явився новий фейк

Пропагандисти використали фото давно померлої людини

У російських і навіть англомовних ЗМІ розповсюджують фейкову інформацію про те, що нібито на Харківщині загинув американець Далтон Кеннеді. Фотографія при цьому використовувалася давно загиблу людину. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр.

За даними джерела, російські інтернет-ресурси поширюють інформацію про те, що нібито "прихильник нацистської ідеології" зі США Далтон Кеннеді, який з 2016 року воює у лавах ЗСУ, загинув у бою під Харковом.

"Про це повідомив у мережі його однодумець Кент Маклеллан, який одержав українське громадянство. Він розмістив інформацію у закритому чаті Національного соціалістичного руху (National Socialist Movement, NSM), де спілкуються нацисти з усього світу, зокрема, США та України. А також опублікував своїй сторінці в соцмережі фото 26-річного Кеннеді за підписом: Україна продовжить його справу. Далтон Кеннеді. Спочивай зі світом", – цитує ХАЦ російський сайт, який опублікував цю інформацію.

picture

Фото - ХАЦ

ХАЦ зазначає, що 22 травня про смерть Далтона Кеннеді у твіттері почали розповсюджувати акаунти, створені у лютому 2022 року. Там була використана та сама фотографія, що й у російських сайтів. Твіттер помітив цей обліковий запис тим, що він поширює неперевірену інформацію. Крім того, тему смерті американця Далтона Кеннеді обговорювали у Youtube у відеоролику, опублікованому ще 11 лютого 2022 року.

"Розбиратися в біографії та знаходити реального Далтона ми не будемо, бо зрозуміло, що "новина" пропагандистів про загибель американця під Харковом – просто вигадка", - зазначили у Харківському антикорупційному центрі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло:

У Харківській області поширюють черговий фейк. Загарбники намагаються переконати місцевих, що громада на Харківщині є частиною Росії. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

У тимчасово окупованій Боровській громаді російські загарбники разом із місцевим колаборантами поширюють фейкову інформацію про те, що Харків "взято", до Києва "капітулював".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися