На Харківщині ЗСУ пішли у контрнаступ та взяли полонених: чому окупанти виявилися раді полону (ВІДЕО)

Загарбники раді, що потрапили в полон до ЗСУ та зберегли своє життя

Після контрнаступу ЗСУ на Харківщині, коли українські бійці взяли окупантів у кільце, було взято в полон кілька російських військових. Один із них розповів, чому у них нібито не було шансів відмовитись воювати. Про це повідомили в Управлінні СБ України у Харківській області.

Так, у СБУ полонені розповіли, що хотіли піти з частини, розірвати договір. Проте від командування на це почули, що "додому вони поїдуть лише двосотими" або "трьохсотими".

"Якщо ми спробуємо втекти, все буде заміновано. І по нам стрілятимуть наші ж пости", — розповів полонений, передаючи слова свого командира.

У СБУ зазначають, що окупанти раді попаданню в полон до ЗСУ, бо таким чином змогли зберегти своє життя. Наразі з ними працюють слідчі Служби безпеки України.

Також у пресслужбі нагадують, що для російських військових, які хочуть залишитися живими, є спеціальна телефонна лінія: 2402. Цей номер доступний для українських та російських операторів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло:

У Харкові для оборони обласного центру створюється новий батальйон територіальної оборони. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Угруповання російських окупантів у районі Ізюму на території Харківської області останнім часом значно деградувало.

Радник голови Офісу Президента України Олексій Арестович розповів, чому зупинився наступ Збройних Сил України у напрямку Вовчанська Харківської області. Подробиці читайте у матеріалі на нашому сайті.

На території Харківської області російські окупанти намагалися вчинити наступальні дії на північ від обласного центру, однак були відбиті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися