Як жили люди у селищі на Харківщині, яке було під окупацією: розповіді місцевих жителів

Село знаходилося під окупацією протягом місяця

Жителі селища Кутузівка, що в Харківському районі, приходять до тями після приходу російських окупантів. Місцеві розповіли про те, що приніс "російський мир" їхньому рідному селу. Про це повідомили під час цілодобового телемарафону.

Місцева мешканка Надія розповіла журналістам, що Кутузівка дуже постраждала від обстрілів з боку російських військових. Не залишилося буквально жодного будинку, який залишився б цілим.

Після місячної окупації село вдалося звільнити українським військовим. Проте навіть зараз у Кутузівці залишається загроза обстрілу, тому місцеві поки що залишаються жити у підвалах.

Жителі селища дуже згуртувалися за час війни, усі намагаються допомагати одне одному. За словами одного з мешканців, на ім'я Олександр, у підвал, де проживали одразу кілька сімей, зносили всю їжу, яка була у цих людей. Хтось приносив зі своїх льохів, хтось із дому. Їжа була спільною для всіх.

Окрема тема – мародерство росіян у Кутузівці. Кутузовчанин, на ім'я Володимир розповів, що окупанти забирали у людей усе, що мають. Також військові Росії розкривали гаражі та крали машини. Потім на крадених авто розтинали селом. Якщо машина ламалася або окупанти її розбивали, вони крали нову.

На сьогодні у звільненому селі немає ні газу, ні води, ні світла. Полагодити комунікації через загрозу артобстрілу поки що немає можливості.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло:

 Харківська область опинилася в лідерах по потерпілих від війни дітям. За даними Офісу Генпрокурора, по всій Україні з початку повномасштабної війни офіційно зафіксовано 687 дітей. Проте насправді ця цифра може бути значно більшою.

• Російські військові в черговий раз завдали ракетного удару по Харківській області з Білгорода. Внаслідок обстрілу в одному з міст спалахнув склад. На щастя серед населення жертв немає.

• В Ізюмському районі Харківської області авіація Збройних Сил України знищила скупчення техніки та живої сили російських окупантів. У пресслужбі командування Повітряних Сил ЗСУ у соціальних мережах з'явилося відео знищення російських загарбників.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися