Як сьогодні виглядає зруйноване трамвайне депо у Харкові (ФОТО)

Депо обстрілювали градами, мінометами та навіть авіабомбами

У Харкові територія Салтівського депо зруйнована та знеструмлена внаслідок війни. Запустити транспорт через сильні пошкодження буде неможливо, навіть коли з'явиться електрика. Про це в інтерв'ю розповів директор Салтівського трамвайного депо Владислав Приймак, передає Харківська мерія.

На сьогодні у депо немає води, там обірвана контактна мережа та відсутня електрика. На території Салтівського депо зараз перебуває 20 трамваїв, які вціліли, проте виїхати вони звідти не зможуть.

За словами Владислава Приймака, депо обстрілювали градами, мінометами та навіть авіабомбами. У перші кілька тижнів війни було отримано основну масу пошкоджень. Однак обстріл продовжувався і пізніше.

Також директор Салтівського трамвайного наголосив, що за годину обстрілу було повністю знищено близько 60 вагонів трамваїв. Ще приблизно стільки ж було пошкоджено. Поки що залишається невідомим, чи будуть вони придатні для експлуатації. На щастя, уцілів вагон серії ХА, збудований у 1930-і роки минулого століття.

Зі 150 автобусів "Карсан", які знаходилися в депо, повністю знищено було три з них. Ще 120 було пошкоджено і частина з них не підлягає відновленню.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло:

• У Харкові відновили кілька маршрутів і перестав ходити один автобус. Подробиці читайте у нашому матеріалі.

• Стало відомо про те, скільки міських автобусів і тролейбусів було пошкоджено або знищено під обстрілами в Харкові. Також з'явилася інформація, скільки автобусів фахівці змогли відремонтувати.

• У Харкові після війни хочуть купити 150 новеньких електроавтобусів. Війна дала зрозуміти меру Харкова Ігореві Терехову, що всі об'єкти критичної інфраструктури мають перебувати у комунальній власності міста. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися