Ситуація у Харкові та області на 29 червня - ХОДА

Російські окупанти протягом доби завдавали ударів з РСЗВ та потрапляли ракетами по об'єктах цивільної інфраструктури області

Сьогодні розпочався 126-й день війни. Російські окупанти, як і раніше, продовжують обстрілювати Харків та Харківську область день за днем. Голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов у своєму Telegram-каналі повідомив про те, що відбувалося у місті та області за останню добу.

За інформацією джерела, військові Росії обстріляли Індустріальний, Шевченківський та Слобідський райони. Вдень 28 червня було обстріляно Індустріальний район, внаслідок чого постраждали п'ятеро людей, а також було пошкоджено приватні будинки та споруди.

Близько 23:00 загарбниками було завдано удару по Шевченківському району міста. В результаті одна жінка зазнала осколкових поранень. Потім після 23:00 окупанти обстріляли Слобідський район. Було пошкоджено один з об'єктів інфраструктури. Сталося загоряння. Загиблих та постраждалих немає.

Щодо Харківської області, то за останню добу було обстріляно такі райони: Ізюмський, Чугуївський, Харківський, Богодухівський.

Синєгубов зазначив, що у Печенігах було пошкоджено котельню, лікарню, житлові будинки та дитячий майданчик. Крім того, росіяни з артилерії обстрілювали село Івашки, Золочівське товариство.

Поблизу села Яворське з вертольотів Ка-52 окупанти завдали авіаудару. А внаслідок обстрілу Циркунів, Харківського району, на жаль, 2 особи загинули – чоловіки 29 та 36 років, 1 поранено. Ще 2 поранених у Дергачівській громаді.

Збройні сили України відбили штурм та змусили окупантів відійти в районах Дементіївки, Довгалівки та Залимана. Наші захисники утримують позиції, у тому числі та на гарячому Ізюмському напрямку.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

 На Харківщині українські воїни знищили ворожий штаб. Чергова партія російських окупантів одним точним ударом наших захисників була перетворена на вугілля. У мережі опублікували ефектне відео.

• У Харківській області ЗСУ "підсмажили" російських окупантів. над перетворенням противника та його техніки на вугілля працювали військові з 92, 40 та 27 бригад ЗСУ. У Мережі було опубліковано низку відео зі знищенням загарбників.



Джерело: https://t.me/synegubov/3513
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися