РФ може готувати новий наступ на Харків

Українські захисники готові до будь-якого сценарію

Іноземна розвідка говорить про можливу підготовку РФ до наступу на Харків. Про те, як Україна готується відбивати атаки окупантів, в ефірі на телемарафоні розповіла заступник Міністра оборони України Ганна Маляр.

За інформацією Інституту вивчення війни (ISW), російські загарбники, напевно, зараз створюють необхідні умови для проведення наступу на Харків.

"Російські війська протягом кількох місяців утримували позиції в районі Балаклії та Великої Комишувахи та можуть використовувати ці два райони як плацдарми для наступальної операції. Російські сили можуть використовувати свої позиції в районі Балаклії, щоб відновити штурм Харкова з південного сходу", - ISW.

Ганна Маляр в ефірі телемарафону наголосила, що українські військові готові до будь-якого розвитку подій.

"Підготовка за всіма напрямками однакова - це однакові заходи, наприклад, у тому, що створюються резерви. Це з того, що можна говорити, не видаючи якихось конкретних речей. Це створення системи інженерних, фортифікаційних споруд, і тут важливу роль відіграє місцева влада Це не лише завдання збройних сил, але насамперед місцевої влади, і, безумовно, наші Збройні сили розглядають усі можливі сценарії розвитку подій і готуються до всіх цих сценаріїв.

Ви бачите, що останні кілька тижнів ситуація кардинально не змінюється, ми не здаємо жодного свого сантиметра землі, що говорить про те, що Збройні сили, попри те, що ми у кількісному складі поступаємось Росії, мужньо захищають Україну", - сказала Маляр.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

• У ніч проти 2 серпня російські окупанти обстріляли Харківську область. В результаті було частково зруйновано завод. На щастя, ніхто із місцевих не постраждав. У Мережі показали наслідки ракетного обстрілу.

• Аналітики з Conflict Intelligence Team вважають, що Росія не має і не матиме сил для взяття Харкова чи Одеси. На їхню думку, РФ не зможе наступати на Харків ні найближчими місяцями, ні найближчим роком, ні найближчими 2-5 роками.

 У Харківській області ЗСУ захопили парадну техніку РФ – БТР, який брав участь на парадах у Москві з 2018 до 2019 року. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

• Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов розповів про ситуацію у Харкові та Харківській області на 2 серпня. За його словами, за останню добу ворог обстрілював область. На щастя, серед потерпілих немає.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися