У бою на Харківщині загинув спецназівець: подробиці

Український військовий загинув, рятуючи життя своїх бойових товаришів

На півночі Харківщини загинув військовослужбовець окремого загону спеціального призначення Східного територіального управління Національної гвардії капітан Вадим Манько. Про це повідомляється на сторінці "Східне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України" у Facebook.

За інформацією джерела, трагедія сталася 13 серпня. Того дня поблизу Соснівки, що на півночі Харківщини, російські окупанти здійснили дистанційний керований підрив української броньованої машини, яка їхала за українськими пораненими. У машині була група медичної евакуації.

Голова групи - капітан Вадим Манько, позивний "Омут" - отримав численні поранення тулуба та ніг. Водночас Манько наказав пораненим евакуюватися, а сам прикривав їхній відхід вогнем із кулемета на вежі бойової машини. Російські загарбники обстрілювали автомобіль із ручних гранатометів.

Згодом бойові побратими Манько відвезли його тіло, щоб мати можливість поховати та віддати йому військові почесті.

Зазначається, що на рахунку Вадима Манько велика кількість героїчних епізодів із початку війни. Наприклад, 24 лютого він брав участь у знищенні передового загону російських окупантів "Вимпел" у районі траси на Циркуни. Тоді він знищив двох загарбників та врятував під шквальним вогнем життя пораненого гвардійця.

picture

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:
 З життя пішов колишній ректор Харківського національного університету будівництва та архітектури Микола Болотських. Технології Миколи Болотських застосовували під час будівництва низки вугільних розрізів, шахт, а також метрополітенів у Харкові, Києві, Тбілісі та інших містах.

 Російські окупанти обстрілюють Харків із першого дня війни. За цей час вони знищили понад 2 тисячі багатоповерхівок, велику кількість будівель, магазини, школи, а також ВНЗ.   У Мережі з'явилися фотографії зруйнованих університетів у Харкові. Голова ХОДА запевняє, що кожен із них буде відбудований і стане ще кращим. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

 У Харкові пішов із життя Богатиренко Костянтин Іванович – викладач кафедри автоматизації та комп'ютерно-інтегрованих технологій у Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися