Окупанти планують проведення псевдореферендуму на Харківщині

Загарбники заявляють, що у бюлетенях буде два варіанти вибору, або приєднання до Російської Федерації, або автономна незалежність окупованих територій

Росія готує псевдореферендум у Вовчанську та Великому Бурлуку. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр (ХАЦ).

Відомо, що депутати партії "єдина росія" спільно з так званим "головою військово-цивільної адміністрації Вовчанського району" підписали петицію про проведення "загальнонаціонального референдуму" на території Вовчанська та селища міського типу Великий Бурлук.

Джерело, посилаючись на телеграм-канал так званої "військово-цивільної адміністрації Вовчанського району", повідомляє, що проведення псевдореферендуму заплановано на 20 жовтня поточного року.

"За підсумками так званих "зборів", яким намагаються легітимізувати російську окупацію Вовчанська та Великого Бурлука, призначили дату проведення так званого "загальнонаціонального референдуму" на 20 жовтня 2022 року, на 10:00. Місце проведення псевдореферендуму визначать не пізніше, ніж через 2 , після "зборів", - йдеться у статті ХАЦ.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

• Відомий український співак прокоментував обстріл Саржиного Яру. За його словами, таке місце як Саржин Яр має для нього особливе значення та пам'ять, тому йому дуже боляче читати про обстріл цього парку.

• Мер Харків Ігор Терехов звернувся до городян з проханням бути обережнішими у зонах відпочинку. Міський голова зазначив, що 30 серпня був "приліт" Саржиним Яром. Внаслідок обстрілу з боку окупантів є одна жертва. У зв'язку з цим Терехов закликає городян бути обережнішими у таких місцях.

• Генерал Маломуж розповів, чому ворог зосередився на Харкові. На його думку, на прикладі цього міста російські військові показують, що можуть бити й по інших містах, включаючи столицю України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися