Обстріл Харківської області: Спалахнули масштабні пожежі

У Харківській області горіли будинки, гаражі та екосистеми

На Харківщині після російських обстрілів за добу, 2 вересня, спалахнуло кілька пожеж. Рятувальники виїжджали на виклики 7 разів на добу. Про це повідомили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій Харківської області.

За даними рятувальників, найбільше постраждала Дергачівська громада: спалахнуло 5 пожеж. Ще по одній пожежі виникло у Золочівській та Циркунівській громадах. Горіли приватні житлові будинки, господарські будівлі, гаражі, автомобіль та природні екосистеми на відкритому просторі.

Найбільші пожежі виникли у Золочеві, де горіли житловий будинок, господарська споруда та гараж на площі 135 кв.м, а також у Дергачах, де горів гараж, господарська споруда, літня кухня, 2 навіси та легковик на площі 100 кв.м.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

• Російські окупанти обстріляли Новобаварський район Харкова з РСЗВ "Смерч". Уламки ракет виявили на кількох вулицях. У поліції показали світлини наслідків обстрілу. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

• Мер Харків Ігор Терехов звернувся до городян з проханням бути обережнішими у зонах відпочинку. Міський голова зазначив, що 30 серпня був "приліт" Саржиним Яром. Внаслідок обстрілу з боку окупантів є одна жертва. У зв'язку з цим Терехов закликає городян бути обережнішими у таких місцях. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

 У травні ЗСУ провели успішний контрнаступ на Харківському напрямку. Подекуди ворог був відкинутий на 10-15 кілометрів прямо до державного кордону. Щоб утримати фронт, РФ довелося перекинути додаткові сили. Завдяки поповненню російським військам вдалося потіснити ЗСУ від кордону, але вийти на квітневі позиції так і не вдалося. Понад місяць бойові дії продовжуються навколо тих же населених пунктів: Розплідник, Дементіївка та Цупівка. Росія практично щодня обстрілює Харків, що призводить до жахливих втрат серед мирного населення.



Джерело: https://dsns.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися