Компенсація за життя у Харкові: Що відомо

Харків'яни просять гроші від держави

Харків'яни звернулися до президента України Володимира Зеленського із проханням надати щомісячну державну грошову компенсацію для мешканців Харкова та області до закінчення військових дій. Відповідну петицію зареєстровано на сайті глави держави.

"Прошу надати щомісячну державну грошову компенсацію харків'янам, які проживають під час обстрілу Харкова на території міста та області до закінчення військових дій", - йдеться у зверненні.

Автор петиції зазначає, що Харків з початку війни перебуває під обстрілами. А харків'яни, які залишились у місті, допомагають сусідам, комунальним службам та в буквальному розумінні слова не дають місту стати зоною відчуження.

"Цим людям просто потрібна якась матеріальна підтримка від держави, адже ці гроші залишаться тут - у Харкові, в економіці України. Цей баланс між харків'янами та підтримкою країни просто необхідний", - наголошується в петиції.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

• Російські окупанти обстріляли Новобаварський район Харкова з РСЗВ "Смерч". Уламки ракет виявили на кількох вулицях. У поліції показали світлини наслідків обстрілу. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

• Мер Харків Ігор Терехов звернувся до городян з проханням бути обережнішими у зонах відпочинку. Міський голова зазначив, що 30 серпня був "приліт" Саржиним Яром. Внаслідок обстрілу з боку окупантів є одна жертва. У зв'язку з цим Терехов закликає городян бути обережнішими у таких місцях. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

 У травні ЗСУ провели успішний контрнаступ на Харківському напрямку. Подекуди ворог був відкинутий на 10-15 кілометрів прямо до державного кордону. Щоб утримати фронт, РФ довелося перекинути додаткові сили. Завдяки поповненню російським військам вдалося потіснити ЗСУ від кордону, але вийти на квітневі позиції так і не вдалося. Понад місяць бойові дії продовжуються навколо тих же населених пунктів: Розплідник, Дементіївка та Цупівка. Росія практично щодня обстрілює Харків, що призводить до жахливих втрат серед мирного населення.



Галина

3 вересня 2022, 10:56

Поддерживаю 100%

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися