З окупованих районів Харківщини продовжують евакуювати людей

Волонтери, рятувальники та правоохоронці спільними зусиллями продовжують евакуювати місцевих мешканців з тимчасово окупованих територій Харківської області. Про це повідомляють «Коментарі. Харків» з посиланням на інформацію голови ХОВА Олега Синєгубова.

Волонтери, рятувальники та правоохоронці спільними зусиллями продовжують евакуювати місцевих мешканців з тимчасово окупованих територій Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію голови ХОВА Олега Синєгубова.

"Цього разу з окупації вдалося вивезти 753 людини, зокрема 163 дитини. Крім того, серед евакуйованих було 9 людей з інвалідністю. Зараз всі вони перебувають у безпеці. Ті, хто цього потребує, отримали медичну та психологічну допомогу", – сказав Олег Синєгубов.

Також на офіційній сторінці Харківської ОВА висловили подяку усім причетним до евакуації мирних мешканців: обласним службам, які брали участь у організації евакуації: медичним, рятувальним, правоохоронним підрозділам, органам місцевого самоврядування, РВА, Департаменту цивільного захисту ХОВА та всім причетним.

Окрему подяку висловили волонтерам з організацій: Helping to Leave, Eventroom, Way of Ukraine, Kharkiv Help, Etoc, "Спільна справа", "Допомога дітям – Злагода", "Волонтер 68", Волонтерської організації "U.Pravda.uа" та Червоному  Хресту України, які попри ризики для власного життя надають неоціненну допомогу населенню Харківщини.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Куп’янська міська рада за довгий час вперше опублікувала допис, в якому попередила місцевих жителів про те, що дуже скоро ЗСУ звільнить місто від окупації. Про це депутат Куп’янської міської ради Вадим Крохмаль повідомив у відеозверненні.

"Будь ласка, не нехтуйте своєю безпекою та безпекою своїх близьких! Готуйте сховища та стратегічний запас їжі. Тримайте зарядженими павербанки. ЗСУ вже близько. Куп'янськ – завжди був і лишається українським містом. Слідкуйте за повідомленнями з офіційних джерел", – звернувся до земляків Вадим Крохмаль.

Він також повідомив, що вже зараз окупанти разом з місцевими колаборантами готуються до проведення референдуму у місті. І закликав усіх свідомих громадян, які залишилися в Куп’янську, не йти на референдум.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися