В Україні затримали ексначальника СБУ Харківської області Романа Дудіна

Затримано ексначальника СБУ в Харківській області Романа Дудіна

На заході України затримали Романа Дудіна, який до кінця травня очолював Управління СБУ у Харківській області. Про це 11 вересня Громадському повідомили два джерела у правоохоронних органах.

За словами співрозмовників, Дудіна підозрюють у державній зраді та звільненні з місця служби. Громадське намагалося отримати коментар Державного бюро розслідувань, на телефонні дзвінки кореспондентів там наразі не відповіли. Не вдалося зв'язатися і з Дудіним.

Контекст:

За словами Президента, 29 травня під час поїздки до Харкова він ухвалив рішення про звільнення голови СБУ у Харківській області. Він зазначив, що рішення було ухвалене через те, що звільнений з перших днів масштабного вторгнення Росії нічого не робив щодо захисту обласного центру, а думав лише про власні інтереси. Звільненим головою СБУ в області був Роман Дудін.

Незабаром на засіданні обласної ради, яке проводилось у режимі онлайн, голова облради Тетяна Єгорова-Луценко представила колегам в.о. начальника УСБУ – Андрія Дармограя. За інформацією зі ЗМІ, відомо, що раніше він служив у Харківському Управлінні Служби безпеки України.

Президент Володимир Зеленський зробив нове призначення у Харківській області, призначивши нового начальника Управління СБУ у Харківській області. Ще 19 липня на сайті Президента України з'явився указ щодо призначення Куця Олександра Івановича на посаду начальника Управління СБУ у Харківській області.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися