У деокупованому селі на Харківщині знайшли тіла чотирьох людей зі слідами тортур

Чергове масштабне вбивство російськими військовими на Харківщині.

Ще одне звільнене від окупантів село на Чугуївщині стало місцем злочину російських військових. Поліцейські виявили тіла мирних жителів зі слідами тортур у селищі Залізничному. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Після деокупації населених пунктів на Харківщині місцеві жителі звертаються до правоохоронних органів, повідомляючи про злочини російських військових. Наразі за процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Так, у сел. Залізничному Чкалівській територіальній громаді Чугуївського району Харківської області місцеві жителі звернулися до поліції та повідомили про те, що військовослужбовці РФ вбили їх односельців.

11 вересня правоохоронці виявили чотири трупи. Усі тіла – зі слідами тортур. Трьох із них поховано на території домоволодінь, ще один був заритий на території асфальтного заводу навпроти залізничного вокзалу селища.

За попередньою версією слідства потерпілих убили російські військові, коли окупували вказаний населений пункт.

Наразі тіла направлені для проведення судово-медичної експертизи.

ZDpb1hk7QYX7viYu6aN9fkFrg.jpg

bF8quLxRfluBxmcCXb-Q2MT8z.jpg

WQJPe_aEqIXjbdrIjvBRHAw0W.jpg

wI58q5RoCXdIlPpaRue88L74D.jpg

Нагадаємо, що це другий такий випадок на Чугуївщині. Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що 7 вересня українськими військовими було звільнено с. Гракове у Чугуївському районі. Після деокупації до поліції звернувся місцевий мешканець та розповів, що російські військові змусили його закопати тіла двох чоловіків. 9 вересня біля території приватного домоволодіння правоохоронцями було виявлено два трупи з вогнепальними пораненнями в області потилиці та зі слідами тортур. За попередньою версією слідства потерпілих убили російських військовослужбовців у березні під час окупації села.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися