Харків знову залишився без світла, не працює метро

Наразі у Харкові та області працюють над усуненням проблеми.

У Харкові та області знову пропало світло, а також є певні проблеми з мобільним зв’язком. Зараз усі сили направлено на усунення проблем з електрозабезпеченням міста та області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію заступника голови Офісу Президента України Кирила Тимошенка.

"Щойно повідомили, що Харків та область без світла. Вийшла з ладу резервна лінія, яка живила населені пункти. Зараз всі сили направлені на ліквідацію проблеми. Про результати повідомлю пізніше. Це наслідки підступних обстрілів росіян, що були напередодні", – написав чиновник у своєму Телеграмі о 9:24.

Також про призупинення роботи повідомили і у Харківському метрополітені:

"Шановні пасажири! З технічних причин тимчасово припинено рух лініями Харківського метрополітену. Приносимо вибачення за тимчасові незручності!".

Нагадаємо, що обстріл об’єктів критичної інфраструктури міста та області розпочався у неділю, 11 вересня. Того вечора двома крилатими ракетами було обстріляно один із найважливіших інфраструктурних об'єктів Харківщини – ТЕЦ-5. Без світла та частково без водопостачання опинилися п'ять областей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію представників місцевої влади.

У неділю близько 20:00 у Харкові пролунали вибухи, після чого жителі міста, області та сусідніх регіонів стали спостерігати перебої з електропостачанням: світло зникло або повністю, або було дуже слабке напруження. Водопостачання також не було частково у п'яти регіонах. Через обстріли загинуло двоє співробітників підприємства.

Харків'яни, які в цей момент перебували в метро, за інформацією місцевих телеграм-каналів, вийшли з вагону та йшли пішки тунелем до найближчої станції. Фахівці обленерго, харківські комунальні служби, пожежники-рятувальники ДСНС злагоджено та оперативно працювали над усуненням ушкоджень, що місту завдав ворог.

За інформацією ГУ ДСНС України в Харківській області , виникла пожежа в обладнанні об'єкта та в адміністративній будівлі, яка до того ж зазнала сильних руйнувань. Загинули 2 працівники. На час прибуття рятувальників загальна площа пожежі складала понад 1000 кв. м. У роботах з ліквідації наслідків ворожого удару брало участь 12 оперативних підрозділів ДСНС на автоцистернах, фахівці військово-цивільної адміністрації, комунальні та аварійні служби.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися