У звільнених від окупантів громадах запрацювали медичні установи

Наразі в області працюють 25 бригад екстреної медичної допомоги.

На деокупованих територіях Харківщини проводиться обстеження стану приміщень медустанов та з'ясовуються потреби медиків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію Департаменту охорони здоров'я ХОВА.

Повідомляється, що є руйнування у Вовчанській ЦРЛ. Під ворожий вогонь потрапило приміщення харчоблоку, побитий дах та вибиті вікна. Зараз у лікарні працюють лікарі та молодший медперсонал. Медики, які виїхали під час евакуації, також можуть незабаром розпочати роботу. У лікарні є медпрепарати, обладнання вціліло, а службове авто було вкрадено російськими окупантами.

За час "правління" так званої тимчасової "влади" окупантів повністю розікрали амбулаторію сімейної медицини у селищі Білий Колодязь Вовчанської громади, Чугуївського району.

Куп'янське територіальне медичне об'єднання вціліло під час активних бойових дій, обладнання також перебуває у лікарні. Зараз у медустанові не вистачає медперсоналу, а також потрібне паливо для заправки генераторів.

У Балаклійській ЦРЛ проводяться заходи щодо розмінування території. У ході обстрілів було вибито вікна у приміщеннях інтенсивної терапії, дитячої реанімації, лабораторії. Вирішується питання щодо забезпечення медикаментами.

Розмінування продовжується і на території Ізюмської ЦРЛ. Лікарня зруйнована, персонал чекає на дозвіл повернутися до міста.

Крім того, повідомляється, що у звільнених від окупантів громадах області працюють 25 бригад екстреної медичної допомоги .

Навіть під час окупації медики не припинили виконувати свій обов'язок та надавали необхідну допомогу місцевому населенню.

Як повідомив директор КНП ХОР "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Віктор Забашта, необхідні медикаменти, паливо, автозапчастини та заробітну плату відділення отримували лише з України.

За його даними, на деокупованих територіях продовжують функціонувати 25 бригад екстренки, в яких працює 286 фахівців.

"Ми спілкуємося з усіма бригадами та вирішуємо логістичні питання, визначаємо, що їм потрібно, як їх посилити людьми та технікою", - каже Віктор Забашта.

Він наголошує, що основна частина співробітників працювала під час окупації і продовжує надавати послуги зараз, дехто звільнився або виїхав з країни. Поки що такої кількості працівників вистачає, адже місцевого населення тут проживає значно менше, ніж у довоєнний період.

Для забезпечення роботи медиків на звільнених територіях у холодний період вирішується питання забезпечення будівель станцій генераторами та обігрівачами. Також відновлення потребує приміщення відділення екстреної допомоги в Ізюмі – воно було пошкоджене під час ворожих обстрілів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися