Допомагав грабувати заможні будинки на Харківщині – СБУ затримали колаборанта

Чоловік мародерив разом з окупантами.

Після звільнення територій на Харківщині, правоохоронці працюють над виявленням посібників окупантів серед місцевих мешканців. Багато хто просто не встиг втекти разом з "другою армією світу".

Так сталося і з мешканцем одного з сіл Чугуївського району. Зрадник допомагав рашистам мародерити та всіляко сприяв їх злочинній діяльності. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на прес-службу СБУ.

За даними слідства, 61-річний мешканець Чугуївського району добровільно погодився співпрацювати з російськими окупантами ще з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

picture

Селянин надавав ворожим солдатам продукти; підшукував рашистам житло; показував, де в селі є будинки заможних односельців, з яких можна вкрасти побутову техніку та автомобілі.

Також зрадник разом з окупантами проводив обшуки у своїх земляків та мародерив у залишених домогосподарствах.

Повідомляється, що чоловік раніше вже був засуджений за крадіжку з проникненням у житло.

Співробітники СБУ затримали ворожого пособника під час оперативного відпрацювання деокупованих територій.

Цього ж дня слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.

Наразі вирішується питання щодо обрання зловмиснику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що раніше було виявлено ще три колаборанта на звільнених територіях Харківщини.

Наразі повідомлено про підозру 55-річному місцевому мешканцю, який добровільно став керівником ДП "Куп’янське лісове господарство" при так званій "тимчасовій військовій адміністрації Харківської області", а також агітував земляків працювати у лісгоспі. Одна з мешканок Куп’янська погодилася на співпрацю з рашистами і обійняла посаду головного бухгалтера вищевказаного ДП.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися