Кричали на вулиці, як люблять Росію: поліцейські затримали двох жінок у Харкові

Двох жінок підозрюють у скоєнні колабораційної діяльності.

Жінки публічно підтримували дії військових РФ. Зловмисницям повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень.

У липні одна з прихильниць "руського миру" була затримана поліцією за публічну пропаганду збройної агресії РФ. 60-річну жінку було доставлено до відділу поліції № 2 ХРУП № 3 за те, що вона біля входу до станції метро публічно заперечувала здійснення збройної агресії проти України та закликала до підтримки рішень та дій держави-агресора.

У вересні 54-річна харків’янка в магазині по проспекту Слави публічно розповідала, що підтримує вчинення дій на території України військових Російської Федерації та закликала підтримувати державу-агресора.

bBKKz7pRG3Zm2psrqsjkAs9rU.jpeg

За даними фактами поліцейськими відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України та встановлюються місцезнаходження причетних до злочину осіб та збирається доказова база. За те, що жінки агітували оточуючих підтримувати дії російських військових, їм загрожує позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Жінкам за участі прокурорів Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру у скоєнні колабораційної діяльності. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, що раніше СБУ затримала колаборанта на Харківщині. Зрадник допомагав рашистам мародерити та всіляко сприяв їх злочинній діяльності.

За даними слідства, 61-річний мешканець Чугуївського району добровільно погодився співпрацювати з російськими окупантами ще з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Селянин надавав ворожим солдатам продукти; підшукував рашистам житло; показував, де в селі є будинки заможних односельців, з яких можна вкрасти побутову техніку та автомобілі. Також зрадник разом з окупантами проводив обшуки у своїх земляків та мародерив у залишених домогосподарствах. Повідомляється, що чоловік раніше вже був засуджений за крадіжку з проникненням у житло.

Співробітники СБУ затримали ворожого пособника під час оперативного відпрацювання деокупованих територій. Цього ж дня слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися