На звільнених територіях Харківщини поступово повертають світло

Електроенергію підключають там, де проведено розмінування.

У населені пункти, які було звільнено від окупації російської армії, проводяться роботи по розмінуванню, а тільки після цього спеціалісти "Харківобленерго" оперативно повертають електроенергію.

Наразі енергетики ведуть роботи у селах Вільхівської та Дергачівської громад Харківського району. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Так, у перший день війни світло зникло у селі Сороківка, а електричні мережі зазнали значних руйнувань. Зараз електрики встановлюють нові опори ліній електромереж та монтують 5 км дротів. Світло уже повернули до більше ніж 350 будинків.

mtu-U1u7r6puPekzqyBTPBybU.jpg

SE85AaIx7KamymUHyFVZujBn3.jpg

Так само відновлюється електропостачання до села Лісне. Тут, щоб повернути електрику для більш ніж 2 тисяч споживачів, відновлюється 2,5 км ліній електропередач.

Відновлення критичної інфраструктури звільнених територій Харківщини триває.

FtgMnaN-pPqB8ysSgeZi_uT5O.jpg

DwNSBFEi7gsT1XlF-G8PLVgED.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Як із Харкова безпечно доїхати на деокуповану Харківщину. Укравтодор опублікував маршрут для цивільних осіб, за яким можна безпечно проїхати автомобілем у звільнені Куп'янськ, Балаклію та Ізюм. Про це повідомляють "Коментарі. Харків".

Так, з 11 вересня Службою автодоріг у Харківській області ведуться роботи з обстеження всіх шляхів на території Харківської області, що звільнена від рашистів. Наразі спільно з піротехніками ДСНС шляховики оцінюють збитки, завдані армією РФ дорожній інфраструктурі Харківщини.

Розробляється план логістичного з'єднання Харківської області, а також дорожня техніка розпочала розчищення доріг від уламків військової техніки, боєприпасів та інших слідів війни. Насамперед відновлюється транспортне сполучення з центрами об'єднаних громад області, які вже звільнили – Це Ізюм, Куп'янськ та Балаклія.

У гугл картах вже розроблено маршрут, яким можна дістатися до цього населених пунктів з Харкова. Зазначимо, що без необхідності не рекомендується пересуватися цим маршрутом, оскільки ще тривають роботи з розмінування та забезпечення безперешкодного проїзду. Служба автошляхів рекомендує пересуватися тільки у світлий час доби та дотримуватися безпечної швидкості руху.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися