У Балаклії без газу залишається менше 10% абонентів

У Балаклійській громаді триває поетапне розмінування об'єктів газової інфраструктури.

У Балаклії тривають роботи з відновлення газопостачання. Спеціалісти АТ "Харківгаз"  провели відновлювальні роботи на кількох вулицях міста. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. Повідомляється, що без газопостачання у Балаклії залишається менше 10% абонентів. 

Відповідні роботи тривають і в селах Балаклійської громади. Там проводиться поетапне розмінування об'єктів газової інфраструктури. Потім фахівці газової служби обстежують газорозподільну систему та проводять необхідні ремонтні роботи.

Приміром, у селі Шевелівка, за повідомленням фахівців газової служби, пошкоджені газогони були заповнені рідиною. У такий спосіб окупанти намагались унеможливити використання енергоресурсів мешканцями окупованих населених пунктів Харківської області.

Нагадаємо, що над Балаклією замайорів український прапор 8 вересня, з 2 березня місто перебувало в окупації РФ. Станом на 9 вересня діюча голова Балаклії, Оксана Бондар розповіла, що в місті після окупації залишилося 10-12 тисяч мешканців з 27 тисяч осіб, які проживали до початку повномасштабної війни. Очільниця міста зазначила, що в Балаклії розбиті всі підстанції - немає світла. Потрібно відновити комунікації. 

Вона повідомила, що повертатися в місто ще рано, там працюють сапери, адже є заміновані території. Також до міста дістають ракети військ РФ - є “прильоти”. 

Оксана Бондар закликала громадян повертатися в місто тоді, коли стане безпечно, і повідомила, що з деяких сіл громади мешканці евакуюються через обстріли.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися