Мешканців Печенігів попередили про можливу евакуацію

Внаслідок обстрілу греблі є загроза затоплення.

Печенізький селищний голова Олександр Гусаров звернувся із терміновим повідомленням до мешканців селища Печеніги Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на телеграм-канал чиновника.

Олександр Гусаров повідомив, що за останню добу російські війська обстріляли і продовжують завдавати ударів по греблі Печенізького водосховища.

"Тому існує ймовірна загроза руйнування греблі Печенізького гідровузла, що може призвести до катастрофічного затоплення територій вниз за течією", - написав Гусаров.

Селищний голова закликав мешканців громади цілодобово стежити за офіційними оголошеннями селищної ради. А також опублікував план дій у разі можливої небезпеки.

У разі оголошення тривоги: мешканці вулиць Берегової, Харківської, Рибної, Соснової та Рибного провулка у смт Печеніги – мають переміститися на вулицю Зінченка (район колишньої восьмирічної школи); мешканці вулиці Гоголя у селі Кицівка – на гору (в районі цвинтаря); мешканці вулиці Дьоміна у селі П'ятницьке – на височину села (ближче до лісу).

Нагадаємо, що поліція закликає жителів Малинівської, Чкаловської та Печенізької ОТГ утриматися від повернення додому найближчим часом. Є випадки підриву місцевих мешканців на мінах. Начальник Чугуївського РУП Сергій Пономарьов звертається до громадян із проханням утриматися від повернення додому чи на дачні ділянки найближчим часом.

"Будь ласка, утримайтеся від поїздок на деокуповану місцевість доти, доки не буде проведено повністю розмінування спеціальними службами, – зазначив Сергій Пономарьов. – Прошу пересуватися асфальтованими доріжками. Якщо у кого є бажання евакуюватися на зимовий період, звертайтесь до поліцейських Чугуївського РУП детальною інформацією".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися