Підготовка до зими: Організація DRC надасть Харкову обігрівачі та термоковдри

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив про необхідність вирішити питання з поставками модульних твердопаливних котелень, електронних конвекторів та генераторів.

Напередодні міський голова Харкова Ігор Терехов зустрівся з представниками організації "Shelter Cluster" та міжнародних фондів, які займаються координацією роботи з відновлення житла та допомоги містянам. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Міжнародні фонди, станом на 19 вересня, доставили в Харків 25 фур з ремонтними комплектами для шкіл та багатоквартирних будинків. Серед допомоги були також непродовольчі набори, у тому числі для забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб.

Мер Харкова наголосив на необхідності вирішити питання поставки модульних твердопаливних котелень, електронних конвекторів та генераторів.

Він зазначив, що залишається ризик, що обстріли пошкодять нові підстанції, ТЕЦ та водогони. “Я дякую за вашу роботу, і хочу, щоб ми зосередилися на поставках всього найнеобхіднішого, щоб люди нормально пережили осінь, зиму та початок весни", - наголосив  Ігор Терехов.

При цьому регіональний менеджер організації DRC Джуліано Персью заявив про наміри надати місту обігрівачі, термоковдри та допомогти у створенні центрів обігріву. Також організація планує надати фінансову допомогу на відновлювальні роботи. А  громадяни зможуть отримати індивідуальну психологічну підтримку. 

Деякі організацій планують допомогти місту із заміною вікон, ремонтом шкіл, наданням людям щомісячної матеріальної допомоги у розмірі 2 200 грн (протягом трьох місяців, приблизно для 5 тис. осіб).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про темпи підготовки Харківської області до опалювального сезону

 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися