Дві звільнені громади Куп’янського району отримали гуманітарну допомогу

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов запевнив, що в області достатньо запасу продовольства для постачання гуманітарної допомоги на деокуповані території.

Жителя Великобурлуцької та Вільхуватської громад Куп’янщини передали продукти тривалого зберігання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної військової адміністрації.

Наразі близько 9 тисяч людей залишається у Великому Бурлуці та селах, що входять до громади. Населення Вільхуватської громади зараз налічує біля 4000 осіб.

pictureЗа дорученням голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, мешканцям доставили першу партію гуманітарної допомоги. Привезли 2 фури з продуктовими наборами, їх збирають у Харкові. Люди зі звільнених населених пунктів отримали різні види консервів, крупи, макаронні вироби, каву, чай, печиво, згущене молоко тощо.

Очільник Харківської ОВА повідомив, що поставки продуктів харчування на звільнені території області тривають. Гуманітарну допомогу відправляють щодня у ті населені пункти, де дозволяє військова ситуація. Адміністрація намагається забезпечити всі мінімальні потреби людей на деокупованих територіях, адже там переважно немає електропостачання, а в багатьох і газу. Тож, у першу чергу, гуманітарні пакунки формують із продуктів, які не псуються і швидко готуються. Олег Синєгубов зазначив, що запасів у області достатньо.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що 13 вересня до звільнених районів Харківської області відправили перші гуманітарні вантажі. Люди на деокупованій території отримали продуктові набори та гігієнічні засоби. До Балаклійської громади відправили понад 42 тонни продуктів та понад п'ять тисяч літрів напоїв. Жителям Чкалівської громади було доставлено майже 2,5 тонни продуктів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися