Обласний бюджет Харківщини за І півріччя перевиконали 7 громад

На Харківщині близько 70%и приватних підприємств знаходяться у простої, однак продовжують сплачувати деякі податки.

Повномасштабне вторгнення Росії на території України та масовані обстріли українських міст завдали значної шкоди підприємствам та економіці в цілому. У Харківській області не працюють близько 70% підприємств. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інтерв’ю очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова виданню “Главком”.

Він зазначив, що ці підприємства продовжують сплачувати податки, можливо, кілька виробництв продовжують своє існування за рахунок інших. За його словами, не працює, проте справно сплачує всі податки Philip Morris. При цьому підприємство та виробництво компанії зруйноване. Однак, це, ймовірно, найбільший платник податків на території Харківщини. 

Очільник Харківської ОВА повідомив, що показники бюджету окремих територіальних громад різні. Зафіксовані і виконання – 35%, і перевиконання – 123%. Загалом 7 громад перевиконали бюджет області за І півріччя.

При цьому пенсіонери в Харківській області стабільно отримують виплати навіть в деокупованих населених пунктах. У Балаклії вже отримують пенсійні виплати, незабаром нарахування будуть виплачувати і в Ізюмі. Варто зазначити, що пенсіонери отримують нарахування відразу за всі місяці окупації. Такі розрахунки проводять для тих, хто не отримував виплати щомісяця на банківські картки.

Також отримують фінансові виплати і представники другой захищеної категорії - працівники державних підприємств. Вони також продовжують стабільно отримувати заробітну плату. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що російські війська систематично обстрілюють Харківську область. Приміром, у серпні ворог завдав ракетного удару Немишлянському району Харкова. Внаслідок цього були пошкоджені будівлі одного з підприємств.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися