Обстріли, мінна небезпека, спроби наступу РФ: ситуація в Харківській області станом на 23 вересня

У Харківській ОВА повідомили, що ворог вчергове обстріляв смт Печеніги.

Минулої доби війська РФ продовжили тероризувати мирне населення Харківської області. Були зафіксовані обстріли населених пунктів, прилеглих до лінії зіткнення та кордону з Росією. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова. 

Він зазначив, що у четвер, 22 вересня, загарбники масовано обстріляли Куп'янськ та Куп'янський район. Є постраждалі, у тому числі діти. У Центрі екстреної медичної допомоги розповіли, що в Куп'янську поранення отримали троє людей, серед них двоє дітей – хлопчик і дівчинка по 7 років. Стан постраждалих медики оцінюють як середньої тяжкості.

У Куп'янському районі внаслідок обстрілів поранення отримали чотири людини. А в Харківському районі загинув 51-річний чоловік.

До того ж, двоє людей підірвалися на мінах в Чугуївському районі – жінка 67 років та 52-річний чоловік. Постраждалі госпіталізовані. 

Керівник Харківської ОВА вчергове нагадав жителям області про високу мінну небезпеку, закликав громадян бути пильними та обачними. Не варто торкатися підозрілих предметів та пересуватися по місцях, що потенційно можуть бути заміновані. 

Також напередодні ворог завдав чергового ракетного удару по смт Печеніги Чугуївського району. Ракета влучила в землю біля дамби Печенізького водосховища. Обійшлось без постраждалих. 

А на лінії зіткнення тривають бойові дії. Російські війська здійснили спробу наступу в районі м. Куп'янськ, але зазнали суттєвих втрат і відступили.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що після деокупації Харківської області загарбники скидали на житлові будинки Куп’янська авіабомби ФАБ-500.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися