ООН збирає кошти на реставрацію музею Григорія Сковороди

Щодо допомоги з відновленням будівлі музею ведуться перемовини з кількома європейськими країнами.

Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури оголосила збір коштів на реставрацію музею у Сковородинівці. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної військової адміністрації.

Подальшу долю музею, який постраждав від дій російських загарбників, обговорили в ході візиту в Харківську область міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка. Він повідомив, що ведуться  перемовини з Британією, Німеччиною, Францією, Бельгією, Італією, Норвегією щодо допомоги з відновленням будівлі.

За словами міністра, планувалося минулого року завершити роботи по відновленню Сковородинівки до 300-річчя філософа, які проходили в межах програми “Велике будівництво”.

На відновлення музею 7,5 млн грн спрямує “Укрпошта”. Гроші планують отримати від продажу поштового блоку ”Сад божественних пісень. До 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди”.

Нагадаємо, 6 травня ракета військ РФ влучила в пам'ятку національного значення – меморіальний музей Григорія Сковороди, колишній будинок поміщика Андрія Ковалівського. Внаслідок обстрілу будівля повністю згоріла, основну частину експонатів врятувати не вдалося.

Олександр Ткаченко повідомив, що напередодні зими Харківська область буде однією з перших, де розпочнуться роботи з консервації об’єктів культури. Загалом на Харківщині пошкоджено 115 закладів культури, 32 культові споруди та понад 170 пам'яток культурної спадщини.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що значних втрат та пошкоджень зазнали культурні заклади населених пунктів Харківщини, які були під тимчасовою окупацією російськими військами.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися