Великий вибух на трубопроводі у П'ятихатках: ремонтники ліквідували аварію

Водопостачання селища відновлене.

В результату "прильоту" у селищі П’ятихатки трапилася складна аварія на водоводі і утворилася величезна вирва. Служба водопровідних мереж селища П'ятихатки Комплексу "Харківводопостачання" КП "Харківводоканал" реставрувала зруйновану вибухом ділянку водоводу діаметром 400 мм на вул. Академіка Курчатова.

Робітники замінили 8 м трубопроводу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника служби водопровідних мереж селища П'ятихатки Віталія Коваленка.

За його словами, ремонт був підвищеної складності, бригади виконали великий обсяг земляних та підготовчих робіт із застосуванням водознижувальної та іншої спецтехніки, а також усунули руйнування від вирви після вибуху.

Жителі селища весь цей час були з водою, тому що водопостачання подавалося паралельним водоводом.

Наразі ремонтні роботи завершені, робітники приводять до ладу місце перекладки і самого вибуху.

"Всього на території П'ятихаток відзначено чотири місця прильотів ворожих снарядів до зовнішніх мереж, три з них ми ліквідували раніше. Сподіваємося, надалі займемося ремонтом звичайних поривів, але у разі повторного обстрілу трубопроводів наші досвідчені майстри вже добре знають, як треба діяти", - наголосив Віталій Коваленко.

У КП "Харківводоканал" зазначили, що відновлення водопостачання ведеться у всіх районах міста.

hM34xnfzr7opEt61s_qCNvdt-.jpg

4PAr00nYky5hFN84RdVHL1aO6.jpg

HvxI8LqjQPprLLyXSGqx3wvhH.jpg

n-QYW54pTqz9inQB_lp2C9kVL.jpg

goQLWIs9N0a-LcqDJsep2NevP.jpg

Dm2J0COkLcK2AQUgUm1D3-MZy.jpg






Нагадаємо, що харківські комунальники готують місто до початку новогоопалювального сезону. Зараз у Харкові заповнюють магістральні, внутрішньоквартальні та внутрішньобудинкові мережі теплоносієм, оперативно усувають дефекти та облаштовують території. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП "Харківські теплові мережі".

"На планово-попереджувальному ремонті по гарячому водопостачанню залишаються 872 будинки, 166 зі списку підготували протягом двох діб. Усі розриття у найкоротший термін готуються до асфальтування, щоб ґрунт не розмивало дощами. На джерелах теплопостачання, крім проведення планових підготовчих робіт, облаштовують території, вивозять будівельне сміття", - зазначили на підприємстві.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися