У Харківській області ворожі обстріли спричинили дві пожежі: подробиці

За добу піротехніки ДСНС у Харківській області знешкодили 748 вибухонебезпечних предметів

За минулу добу, з 24 по 25 вересня, рятувальники Харківського підрозділу ДСНС ліквідували дві пожежі, спричинені ворожими обстрілами. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення Головного управління ДСНС у Харківській області.

Пожежі, спричинені влучанням ворожих боєприпасів, трапились у Чугуївському районі. Там горіло промислове підприємство. У Куп‘янському районі через ворожі обстріли загорівся навчальний заклад.

“У будівлі навчального закладу горіли дерев'яні конструкції даху, перекриття, приміщення актової зали та інші приміщення на 3-му поверсі. Загальна площа пожежі склала близько 2000 кв.м. О 10:20 пожежу було локалізовано, а о 17:30 повністю ліквідовано”, - повідомили у пресслужбі ДСНС. Також зазначили, що обійшлося без жерт та постраждалих. 

Загалом за минулу добу в Харківській області спеціалісти ДСНС здійснили 21 оперативний виїзд. 

  • сім – на ліквідацію пожеж; 

  • один – на аварійно-рятувальні роботи;

  • 10 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальним службам,

  • три – інші виїзди.

До того ж, зведені загони ДСНС продовжують відновлювати нормальне життя на деокупованих територіях. Рятувальники зведеного загону у Балаклії продовжували роботи на зруйнованій будівлі каналізаційної насосної станції. Забезпечили енергоживленням 6 багатоповерхівок за допомогою електростанції 600 кВт. Світло отримали понад 300 абонентів. 

В Ізюмі розбирали завали на території ЗОШ №4, а також  другого поверху та частково першого, двоповерхової загальноосвітньої школи №12.

За добу піротехніки ДСНС обстежили та очистили 25,96 га території, вилучили та знешкодили 748 вибухонебезпечних предметів.

В Балаклії та Ізюмі спеціалісти ДСНС продовжують розмінування водо-, газо-, тепло-, електро- мереж для проведення ремонту та відновлення постачання послуг населенню. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у лісах Харківської області закопані міни - місцевих жителів просять не збирати гриби.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися