На Харківщині у лісах закопані міни – місцевих жителів просять не ходити по гриби

Замість грибів у Печенігах зараз можна знайти ось таке.

Печенізький селищний голова Олександр Гусаров попередив про небезпеку в лісах і на полях громади місцевих жителів та любителів "тихої охоти" із інших громад, хто може захотіти з'їздити за грибами в улюблені місця.

"У Харківській області в період військового стану ЗАБОРОНЕНО відвідування лісів та полювання, - наголосив він. – Любителям збору грибів, які наразі  активізувалися в смт Печеніги, нагадую, що прогулянка до лісу чи до лісополоси за грибами може обернутися трагедією. За інформацією рятувальних служб, кількість не здетонованих снарядів і мін, які залишили московити на нашій землі, дуже велика. Над їх розмінуванням працюють відповідні служби".

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Чугуївському районі за 22 вересня на мінах підірвались 8 жителів. У поліції Харківської області закликали жителів, особливо тих, хто проживає на деокупованих територій, бути максимально обережними.

Стало відомо, що у четвер, 22 вересня, від мін у Чугуївському районі постраждали 8 жителів. Вибухові травми отримала 67-річна жителька села Гракове та 52-річний житель селища Чкаловське.  Також у полі поліцейський офіцер громади виявив двох підірваних на міні трактористів. Їх доставили до Чугуївської районної лікарні.

Також, під час виконання службових обов’язків неподалік села Гракове Чугуївського району на міні підірвалися два співробітника "Харківобленерго" та одинспівробіник ДСНС. На жаль, один з них загинув, двоє – госпіталізовані з пораненнями. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

"Вкотре закликаю усіх бути максимально обережними – мінна небезпека залишається дуже високою", – написав очільник області.

Жителів трьох громад Чугуївського району просять поки що не повертатися додому. Звільнені території Харківської області потребують ретельного розмінування. Тільки після цього можна поступово повертатись додому.

Поліція закликає жителів Малинівської, Чкаловської та Печенізької ОТГ утриматися від повернення додому найближчим часом. Є випадки підриву місцевих мешканців на мінах. Начальник Чугуївського РУП Сергій Пономарьов звертається до громадян із проханням утриматися від повернення додому чи на дачні ділянки найближчим часом.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися