Причини сповільнення наступу ЗСУ на Харківщині, — ISW

Американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що просуватися далі Збройним силам України заважають погодні умови

Українські захисники продовжуть здобувати успіхи в Харківській області. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення американського Інституту вивчення війни (ISW). ЗСУ відбили у ворога села Гряниківка та Горобівка біля Дворічної.

В ISW, аналізуючи повідомлення російських блогерів, зазначили, що українські захисники просуваються далі вниз по річці Оскіл та закріплюються на східному березі.

Аналітики Інституту повідомили, що російські заяви підтверджуються заявою українського Генштабу про те, що ЗСУ відбили ворожу атаку на Петропавлівку. Населений пункт знаходиться за 7 км на схід від Куп’янська. “Що вказує на те, що українські сили досягли подальших успіхів", — зазначили аналітики Інституту.

pictureПри цьому повідомили, що успішному наступу українських збройних сил заважають дощі. За таких погодних умов болотиста місцевість поблизу річки Оскіл не дозволяє транспортувати важку техніку. Наступи ЗСУ поблизу кордону Харківської та Луганської областей відбувалися переважно вздовж доріг. А у цих районах росіяни мають більше можливостей закріпитися.

Експерти вважають, що успіхи українських військ говорить про те, що російські війська на цій осі слабкі та вразливі. Також українські війська продовжують наступ на Лиман і взяли під контроль село Нове, що у 18 км на північ від нього. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що українські захисники 6 вересня протягом кількох годин прорвали одразу дві лінії оборони росіян. За даними російських військкорів, перша лінія оборони складалася повністю з бійців так званих ЛДНР. Українські військові "на швидкості та техніці" влетіли на позиції ворога і перемололи їх без суттєвих втрат.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися