Як лікарі надають допомогу на деокупованих територіях Харківщини, – МОЗ

У деокупованих містах працюють лікарі первинної та спеціалізованої манки медичної допомоги

У Балаклійський територіальній громаді Ізюмського району лікарі надали допомогу 226 людям за перший тиждень роботи на деокупованих територіях Харківщини. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення пресслужби Міністерства охорони здоров'я України. 

Очільник відомства Віктор Ляшко наголосив: “Одразу після звільнення наших територій медики почали надавати допомогу місцевим мешканцям, які були позбавлені доступу до медичних послуг майже сім місяців. Зараз ми вже маємо перші результати, проте бригади продовжують працювати і надалі. Окремо ми забезпечуємо наявність критично важливих ліків, доставляючи їх гуманітарними вантажами”.

За його словами, на вказаних територіях медичну допомогу при невідкладних станах продовжують надавати 36 бригад екстреної медичної допомоги. Також варто зазначити, що на звільнених від російських окупантів містах  лікарі первинки та спеціалізованої ланки медичної допомоги. Медики надають пацієнтам допомогу у приміщеннях медзакладів, де є відповідні умови.

Також відомо, що у Балакліїйській територіальній громаді медичну допомогу надають команди "Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Міністерства охорони здоров’я. Бригади надають спеціалізовану амбулаторну допомогу безпосередньо у населених пунктах громади на виїзді. Також вони допомагають місцевим медиками надавати стаціонарну допомогу на базі уцілілих та пристосованих до цього приміщень поліклініки.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Ізюмі об'єднали лікарів первинної та вторинної ланки для надання медичної допомоги населенню.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися