Як евакуюватися з небезпечних районів Харківщини та звідки не вивозять людей

У Харківській області триває евакуація населення, однак з деяких населених пунктів наразі забрати людей немає можливості

Територія Харківської області майже повністю деокупована. Після відходу ворожих сил з'явилася можливість евакуювати населення. Однак наразі не вивозять людей з Ківшарівки та Куп'янськ- Вузлового. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Куп'янської міської ради.

“Навіть мінімальних гарантій безпеки, для тих, хто може це здійснити не може надати ніхто. Тому прошу заспокоїтися - усі списки, які були вами надані, є. При першій нагоді, мешканці які залишаються там, будуть евакуйовані”, - повідомив депутат Вадим Крохмаль.

На сторінці Куп'янської міської ради у Facebook дописувачі цікавляться, як подати заяву на евакуацію своєї сім'ї чи родичів. 

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі національних телеканалів 26 вересня повідомила як подати заявку на евакуацію. “Якщо є проблеми (на місці проживання, - ред.) і ви не маєте до кого звернутись: зверніться до нас — номер "15-48" або до мене в мессенджер, мої соціальні мережі відкриті, люди працюють — вам усім допоможуть", — зазначила вона. За її словами, якщо лінії перевантажені, то можна писати в чат-бот або виходити на звʼязок з нею особисто, її сторінка у Facebook — за посиланням.

“Ніхто не залишиться сам", — запевнила міністр.

Загалом, за її словами, після успішного контрнаступу ЗСУ, зі звільненої частини Харківської області виїхали майже 10 000 людей.

При цьому Верещук нагадала про небезпеку, яка залишається на звільнених територіях та не радить мешканцям поспішати з поверненням до своїх домівок. 

Раніше "Коментарі. Харків" інформували, що громадяни на деокупованих територіях Харківщини отримують разову допомогу 1200 грн.



Наталья

6 жовтня 2022, 10:49

Подскажите пожалуйста как эвакуировать мать из смт. Ковшаровка Купянского р-на.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися