На Харківщині жителів звільнених населених пунктів евакуюють через постійні обстріли

Вже виїхало майже 9 тисяч людей.

Деокупація – поки що не значить "безпека". Російські війська продовжують тероризувати місцевих мешканців звільнених населених пунктів Харківщини. За офіційними даними, свої домівки покинули майже 9 тисяч людей з деокупованих громад Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прес-служби Харківської ОВА.

Людей вивозять в більш безпечні населені пункти, подалі від масивних обстрілів, що наносять російські збройні формування.

"З моменту деокупації офіційно залишили домівки 8933 особи. В тому числі 859 дітей, 91 особа з інвалідністю. Усім пропонуємо поселення. Хтось залишається на ніч і потім їде жити до родичів. На сьогодні в гуртожитках Харкова та області мешкає понад 700 ВПО", - розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Зокрема, тільки з деокупованих громад Куп’янського району на сьогодні евакуювали близько 6 тисяч людей. Як повідомив тимчасово виконуючий обов’язки голови Куп’янської РВА Андрій Канашевич, тих, хто не має власного авто, вивозять автобусами, також допомагають виїхати волонтери. 

"Евакуація відбувається виключно через те, що тривають обстріли, майже кожен день є поранені, є нові руйнування приватних будинків, тому люди мають бажання виїхати. Ми їм допомагаємо - збираємо і організовано автобусами вивозимо у Харків, де ХОВА допомагає з розміщенням цих людей на тимчасове проживання", - розповів Андрій Канашевич.

picture

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Зі спецзакладу на Харківщині, де загинули медики, евакуювали пацієнтів і персонал. Пацієнтів перевезли до Харкова.

Село Стрілеча, що розташоване в кількох кілометрах від кордону з РФ, постійно обстрілюється ворогом. Тут знаходиться психіатрична лікарня, з якої вже декілька разів намагаються евакуювати пацієнтів та персонал.

Наразі продовжується евакуація вразливих категорій населення з небезпечних районів звільненої території Харківщини. Зі спеціалізованого закладу у с. Стрілеча успішно евакуювали усіх пацієнтів та медичний персонал.

Більше 600 пацієнтів лікарні були вивезені до Харкова, де вони продовжать лікування у спеціалізованих клініках. Також до Харкова з клініки у Стрілечій будуть вивезені ліки та продукти харчування. Евакуаці стала можливою завдяки медикам, співробітникам обласної та районної адміністрацій, рятувальникам Головного управління ДСНС в Харківській області, волонтерам "Червоного Хреста".

17 вересня вдень лікарі намагались евакуювати пацієнтів обласної психіатричної лікарні у с. Стрілеча Харківського району. Під час евакуації російська армія почала обстрілювати населений пункт. Через ворожий обстріл загинуло четверо медичних працівників лікарні. Двоє з них знаходилися в автівці: російський танк вистрілив прямо в їх автомобіль. Двоє пацієнтів та місцевий мешканець отримали поранення.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися