Жителів Харкова просять допомогти металевими банками для ЗСУ

Банки чи бляшанки мають бути неушкодженими та не деформованими.

Комунальне підприємство "Центр поводження з тваринами" збирає металеві бляшанки та банки для виготовлення окопних свічок, щоб передати їх воїнам Збройних Сил України. До збору матеріалів можуть долучитися і місцеві мешканці.

Так, співробітники КП разом з благодійною організацією @turbota_e створять окопні свічки для бійців, що допоможуть їм зігрітися, розігріти їжу або теплі напої.

У підприємстві зазначають, що віддають всі банки з корму для тварин, що є у притулку, але цього замало. Тому благодійники закликають кожного харків’янина долучитися до збору матеріалів для виготовлення таких свічок.

Для окопних свічок потрібні металеві бляшанки, банки повинні бути чисті, не деформовані. Розмір:

- 7 см в діаметрі або більше;

- 4 см в висоту або більше.

Залишити банки для свічок можна у притулку за адресою: Харків, проспект Гагаріна, 358.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Поліцейські Харківщини отримали медичні турнікети від олімпійського чемпіона зі спортивної гімнастики. Така допомога важлива для несення служби у прифронтових населених пунктів. Працівники поліції, які несуть службу на деокупованих територіях Харківщини отримають перші 100 кровоспинних турнікетів.

Двократний олімпійський чемпіон України Рустам Шаріпов деякий час мешкав на Харківщині та виступав за харківський клуб "Динамо". Наразі він мешкає за кордоном, однак дуже болісно сприймає воєнні дії на території України з боку Росії. Рустам вирішив підтримати співвітчизників у боротьбі з ворогом, та надати допомогу поліцейськими Харківщини. Він зв’язався з помічником начальника поліцейського главку з гуманітарних питань В'ячеславом Марковим через соцмережі та написав, що хоче передати правоохоронцям 100 турнікетів.

26 вересня гуманітарний вантаж був отриманий та найближчим часом турнікети передадуть поліцейським, які виконують службові обов'язки у населених пунктах, звільнених від ворожої окупації. "Ми бажаємо якомога скорішого закінчення воєнних дій на території України. Ми всі хвилюємося та молимося за вас. Слава Україні", – сказав Рустам Шаріпов.

В'ячеслав Марков подякував олімпійському чемпіону за надану допомогу.  

"Сподіваюсь, що дані турнікети не знадобляться поліцейським. Але такі речі повинні бути в аптечці у кожного правоохоронця, оскільки це може врятувати життя людині", – зауважив В’ячеслав Марков.  Рустам Шаріпов відзначив, що планує й надалі надавати посильну допомогу правоохоронцям Харківщини.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися