У Вовчанську виявили катівню військових РФ

У деокупованих населених пунктах правоохоронці виявляють приміщення для катувань, облаштовані російськими військовими

Чергову катівню правоохоронці знайшли на території одного з підприємств у Вовчанську Харківської області. На місці криміналісти, вибухотехніки та слідчі Національної поліції разом із прокурорами проводять слідчі дії. Також на території підприємства росіяни облаштували в'язницю. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Національної поліції України.

“Як розповідають свідки, в одній камері приблизно на 12 квадратних метрів військові рф утримували від 20 до 40 людей”, - йдеться у повідомленні Нацполіції. 

На місці виявлення катівні поліцейські разом із прокуратурою збирають слідову інформацію та докази вчинення злочинів військовими РФ. 

У приміщенні правоохоронці знайшли інструменти для катувань - зашморги, хомути тощо. 

Також фахівці Нацполіції встановили, що у виявленому місці окупанти катували електричним струмом, нещадно били незаконно ув’язнених,  ламали пальці та виривали нігті. 

“На стінах катівні із нелюдськими умовами утримання зафіксовано дати перебування людей. Більше того – хтось із в’язнів викарбував в одній із камер молитву”, - розповіли в поліції.

Представники Нацполіції працюють із місцевим населенням та встановлюють інформацію про потерпілих, яких ворог незаконно утримував у знайденому приміщенні.  

Також правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що поліцейські виявили катівню у Куп’янську, яку облаштували військові РФ у напівпідвальному приміщенні місцевого відділу поліції. Там російські загарбники піддавали людей психологічному та фізичному насиллю.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися