На Харківщині затримали “народного міліціонера”: подробиці

Поліція Харківщини виявила на деокупованій території "народного міліціонера"

Поліція Харківської області виявила на деокупованій території затримала колаборанта. Ним виявився 33-річний мешканець Ізюму. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

У поліції зазначили, що місцевий мешканець з 8 червня погодився на співпрацю з ворогом та добровільно обійняв посаду патрульного так званої "народної міліції Ізюма". “Чоловік отримав посвідчення патрульно-постової служби. Окупаційна влада за службу платила йому гуманітарними пайками”, - йдеться у повідомленні силової структури. 

Зловмиснику повідомили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. 

До того ж, чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що експоліціянта з Балаклії підозрюють у пособництві Росії під час окупації міста. Досудовим розслідуванням встановлено, що під час окупації Балаклії колишній поліцейський погодився співпрацювати з військовими РФ. У квітні він разом з російськими військовими видавав жителям гуманітарну допомогу від РФ. Тим самим  створював у людей хибне враження про "турботу" сусідньої держави. Згодом окупанти запропонували зраднику стати так званим "поліцейським патрульно-постової служби" в незаконному органі "Балаклейском отделе полиции". Експоліціянт пристав на пропозицію.  Зрадник патрулював місто, супроводжував російських військових та охороняв об'єкти, які мають значення для окупаційної адміністрації РФ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися