Турецька організація надасть Харкову гуманітарну допомогу та долучиться до відновлення міста

Фонд допоможе мешканцям та надасть фінансову допомогу на відновлення.

Представники турецького фонду "International Blue Crescent" (Міжнародний фонд "Блакитний місяць") завітали до Харкова та зустрілися з міським головою Ігорем Тереховим, щоб обговорити нагальні питання, які турбують мешканців міста.

Так, фонд готовий передати до міста речі, миючі засоби та засоби особистої гігієни, продукти тощо. Крім того, є компанія, яка виготовляє композитні будматеріали, і їх можна використовувати для будівництва одно- чи двоповерхових будинків. Матеріали не бояться холоду, спеки та дозволяють монтувати будівлі протягом кількох днів. Також Харкову готові надати фінансову допомогу на відновлення частини зруйнованих лікарень, шкіл та дитячих садків.

Провідний менеджер фонду Ясін Дуйсак повідомив, що компанія працює з гуманітарними організаціями у Сирії, Судані, Афганістані та Туреччині. У Харків вони можуть передати теплі речі, намети, простирадла та подушки.

"Чимало будинків пошкоджено, і потрібно обладнати укриття. Потрібні ліжка, матраци, подушки, постільна білизна. Будемо з вами працювати, щоб допомогти людям", - зазначив Ясін Дуйсак.

Харківський міський голова Ігор Терехов подякував турецьким партнерам за співпрацю та допомогу під час війни. Він зазначив, що організації передадуть список шкіл, дитячих садків, лікарень та житлових будинків, які потребують відновлення.

"Туреччина визначена на державному рівні як країна, яка відновлюватиме Харків. Свого часу я лобіював це рішення, бо вважаю Туреччину країною, що динамічно розвивається, з хорошими ресурсами. Я зацікавлений у співпраці з вами як представниками Туреччини і готовий розглянути систему взаємодії", - наголосив мер Харкова.

picture

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Рятувальники Харківщини передали гуманітарну допомогу мешканцям Куп’янська через річку. Міст через Оскіл зруйновано.

Працівники ДСНС продовжують надавати допомогу населенню на деокупованих територіях. 29 вересня співробітниками Куп'янського районного управління ДСНС України у Харківській області спільно з представниками органів влади району було передано гуманітарну допомогу мешканцям звільнених від окупантів територів.

Так, наразі жителі міста Куп’янська знаходяться за річкою Оскіл через зруйнований міст, тому змоги перевезти туди гуманітарні вантажі немає. Рятувальниками було власноруч перевантажено через річку біля 19 тон  продуктових наборів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися