Будівлю Харківської міськради відремонтують за 20 мільйонів гривень

Будівля постраждала навесні цього року від ворожих обстрілів.

Харківська міська рада уклала договір з підрядною організацією майже на 20 мільйонів гривень, щоб провести роботи по ремонту і усуненню аварійного стану адміністративної будівлі міськради за адресою: майдан Конституції, 7. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру.

Договір було укладено наприкінці липня цього року з ПАТ “Трест Житлобуд-1”. Повідомляється, що про це стало відомо з порталу публічних коштів.

Всього протягом серпня за цим договором сплатили майже 7 млн. грн.

Кінцевим бенефіціарним власником ПАТ “Трест Житлобуд-1” є Олександр Харченко.

Зазначимо, що адміністративна будівля Харківської міської ради постраждала під час ракетного обстрілу центру Харкова російською армією навесні 2022 року. В той час ракета влучила поряд із міськрадою – історична будівля зазнала суттєвих руйнувань – вилетіли вікна та двері, а також постраждав фасад адмінбудівлі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків отримає 70млн грн. на відбудову ТЕЦ-3. Для відбудови об’єкта критичної інфраструктури вже розроблений відповідний план.

Кабмін на засіданні 27 вересня ухвалив рішення про виділення 70 млн грн на відновлення ТЕЦ-3 комунального підприємства "Харківські теплові мережі", яка була пошкоджена в результаті обстрілів Російською Федерацією.

Кошти будуть направлені з резервного фонду державного бюджету. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Міністерства розвитку громад та територій України.  Очільник відомства Олексій Чернишов зауважив, що війська РФ активно тероризують українців, обстрілюючи населені пункти, умисно руйнуючи цивільну інфраструктуру, у тому числі й об’єкти теплопостачання. Постійних ракетних ударів зазнає і місто-герой Харків.  У міністерстві наголосили, що місто не здається і "тримає фронт".

Щодо допомоги від держави міністр зазначив: "Уряд виділив 70 млн грн на відбудову пошкодженої ворогом ТЕЦ-3 КП "Харківські теплові мережі". Це дасть можливість відновити теплопостачання для містян та забезпечити своєчасний початок та стале проходження майбутнього опалювального періоду".

У результаті обстрілів у ТЕЦ-3 зруйновані енергетичне обладнання та будівля котлотурбінного цеху, зазнали пошкоджень парові котли, було виведено з ладу електричне обладнання трансформаторної підстанції. Для відбудови об’єкта критичної інфраструктури вже розробили план ремонтно-відновлювальних робіт.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися