У Харкові директор ресторану, де безкоштовно годували, звільнився і вкрав волонтерські гроші

Колишній керівник закладу втік з міста та вкрав картку з грошима.

Один з ресторанів Харкова надавав безкоштовні обіди для потребуючих харків’ян та переселенців. Керівник закладу привласнив собі гроші з картки, на які закуповувались продукти для обідів. Це майже 60 тисяч гривень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Так, за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 34-річному  чоловіку за фактом крадіжки, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України), та за фактом привласнення офіційного документа, вчиненого з корисливих мотивів (ч. 1 ст. 357 КК України).

Одне з харківських ТОВ, основним видом діяльності якого є ресторанний бізнес, від початку повномасштабного вторгнення країни-агресора займалось волонтерством, а саме безкоштовно годувало людей у Харкові.

У червні цього року 34-річний чоловік за власним бажанням звільнився з посади директора вищевказаного ТОВ. Проте він залишив у себе корпоративну банківську картку підприємства, доступ до якої мав лише він як очільник ТОВ. На картці знаходились гроші, за які закуповувались продукти для допомоги харків’янам.

Після звільнення колишній керівник втік з Харкова та вкрав з картки майже 60 тисяч гривень.

29 вересня правоохоронці розшукали зловмисника у м. Івано-Франківськ та повідомили йому про підозру.

Досудове розслідування проводить СВ Харківського районного управління поліції №3 ГУНП в Харківській області.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові жінка"наволонтерила" для себе продуктів харчування на 150 тисяч гривень. 27-річна харків’янка вигадала історію про свою псевдоволонтерську діяльність та присвоїла гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування на загальну суму майже 150 тисяч гривень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прес-служби Харківської обласної прокуратури.

Так, жінка втерлася у довіру до волонтерки, розповіла історію про те, що планує організувати видачу гарячих обідів для мешканців багатоповерхового будинку, у Холодногірському районі м. Харкова, який постраждав від ворожого ракетного удару.

Шахрайка отримала від волонтерів продукти харчування для 200 чоловік, розповівши, що готувати їжу вона буде в спеціально обладнаних приміщеннях у підвалі будинку, яких насправді ніколи не існувало. Отримавши продукти харчування від волонтерки, підозрювана "робила вигляд", що допомагає містянам. Вона фотографувала своїх родичів на кухні для фейкового фотозвіту, який надсилала волонтерці. Насправді ж всі продукти "добродійка" залишила собі.

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 27-річній харків’янці за фактом шахрайства, що завдало значної шкоди потерпілому (ч. 2 ст. 190 КК України). Жінка спричинила збитки на суму майже 150 тис. гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися