Артобстріл Вовчанська: є загиблі та поранені

Російській військові обстріляли деокупований Вовчанськ - поліція зафіксувала черговий військовий злочин РФ

У четвер, 29 вересня близько 18:00 військові Російської Федерації здійснили артилерійський обстріл деокупованого міста Вовчанськ, що на Харківщині. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення відділу комунікації поліції Харківської області. 

У поліції зазначили, що у результаті ворожого обстрілу є загиблі та поранені. В офіційних джерелах не повідомляють про кількість загиблих. Однак у Telegram-каналі новин міста повідомляють, що було вісім “прильотів” - одна людина загинула.

picture

“Снаряди влучили в квартиру багатоповерхівки у центрі міста. Також пошкоджений приватний будинок”, - розповіли в поліції.

picture

За фактом обстрілу міста було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Відповідно до статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за добу з 29 на 30 вересня найбільше від обстрілів постраждали мешканці населених пунктів Богодухівського, Куп'янського, Харківського, Ізюмськогота Чугуївського районів Харківської області. Російські військовослужбовці постійно обстрілюють м. Куп'янськ та Куп'янський район. За інформацією обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби в Куп'янському районі госпіталізовано з пораненнями 6 мирних мешканців. Ще 1 поранений госпіталізований в Ізюмському районі. До того ж, за минулу добу піротехнічні підрозділи ДСНС знешкодили 1378 вибухонебезпечних пристроїв.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися