У Черкаській Лозовій відновили газопостачання

Це вдалося зробити за п'ять місяців після деокупації села.

Деокуповані громади Харківщини поступово відновлюються. Важливим моментом, від якого залежать усі аварійно-ремонтні роботи та відновлення комунальних послуг, залишається розмінування території.

Вибухотехніки ДСНС продовжують ретельну роботу з знаходження вибухонебезпечних предметів, боєприпасів та інших слідів війни. Як повідомив голова Малоданилівської селищної ради Олександр Гололобов, учора завершили запуск газу для мешканців Черкаської Лозової.

Планується також підключити до газу абонентів селища Лісове, де, як і говорилося, сапери мають пройти всі траси газопроводів, після чого розпочнуться відновлювальні роботи.

Пуск газу планується у жовтні.

За словами Олександра Гололобова, у Лісовому також планомірно відновлюється й електроенергія.

"Вже зроблено відновлення високовольтних ліній до села, але оскільки Лісове було запитано з різних боків і перемичок по високовольтній лінії в селі немає, доводиться відновлювати ще одне введення в село", – повідомив голова селищної ради.

У недалекій перспективі буде відновлено і введення з Руської Лозової, коли буде запитано сусіднє село від Черкаської.

За інформацією чиновника, селище Лісове в районі багатоквартирних будинків дуже розбите. Розбиті й електромережі, тому відновлення займе ще якийсь період часу.

"З добрих новин: з 4 жовтня почне працювати поштове відділення у Черкаській Лозовій", – зазначив Олександр Гололобов.

9o4WQqCu8WmsHfTX6-NhwjWug.jpg

Sl3ja58i8zhnp9G6W4wegDjdE.jpg

ZCm3JWcDqsOk00UFdfTqhekSy.jpg

NCLgj_Cvj7CO0e3mOxwQH6Fi6.jpg

Раніше у "Коментарях. Харків":

До села Піски Радьківські вперше доправили гуманітарну допомогу. Загалом у деокупованому населеному пункті перебуває до 1300 мешканців. Голова Харківської ОВ Олег Синєгубов доручив передати загалом 40 тонн продуктів мешканцям звільненого від російських військових села Піски Радьківські.

У четвер, 29 вересня, до села Підвисоке Борівської громади доставили дві фури із продуктами. Далі гуманітарний вантаж переправлять Піски Радьковські, які українські військові звільнили минулого тижня. Одна фура привезла допомогу для місцевого психоневрологічного інтернату, в медустанові близько 130 пацієнтів. Решту допомоги отримають мешканці села.

За приблизними даними, на сьогоднішній день в деокупованому населеному пункті проживає до 1300 осіб. “Людям передали харчові набори, до яких входять продукти тривалого зберігання: цукор, макарони, чай, кава, рибні, м'ясні та овочеві консерви, згущене молоко, печиво тощо. Також привезли велику партію муки, цукру, питну воду”, - йдеться у повідомленні Харківської ОВА.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися