Після деокупації на Харківщині виявили 11,5 тисяч вибухонебезпечних предметів

Від початку деокупації Харківщини було обстежено 600 гектарів території і 116 кілометрів автомобільних доріг

Перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін розповів, що на деокупованій території Харківської області продовжують працювати розрахунки піротехніків ДСНС і вибухотехніків Нацполіції. У першу чергу фахівці забезпечують можливості для відновлення електропостачання, зв'язку та для роботи інших об’єктів критичної інфраструктури. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення пресцентру МВС.

За словами чиновника, це завдання є першочерговим. “За минулу добу перевірено майже 11 гектарів території, майже чотири кілометри автомобільних доріг. Було виявлено і знешкоджено близько 600 вибухонебезпечних предметів”, - повідомив Євгеній Єнін. 

Перший заступник міністра розповів, що від початку деокупації, від 8 вересня, фахівці обстежили 600 гектарів території і 116 кілометрів автомобільних доріг. Розміновували майже 40 кілометрів ліній електропередач, майже 50 кілометрів газогонів. Всього фахівці виявили і знешкодили 11,5 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Також чиновник повідомив, що управління Державної міграційної служби в Харківській області вже відновили роботу відділів у Первомайському, Чугуївькому і Зміївському районах. Ці відділи розташовані максимально близько до деокупованих територій. Ведуться роботи по відновленню роботи Балаклійського і Шевченківського відділів ДМС України в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині розчистили 257 км доріг державного значення. Дорожники проводять необхідні роботи і на автошляхах територіального значення. Основні роботи - це ліквідація ямковості гарячим асфальтобетоном, розчищення та прибирання сторонніх предметів з проїзної частини доріг.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися