У Харкові більшість мобільних котельних установок підключено до будинків

У комунальному підприємстві “Харківські теплові мережі” розповіли про темпи підготовки житлового фонду до опалювального сезону

В умовах постійних масованих обстрілів Харкова комунальникам складно підготуватися до постачання тепла в житлові приміщення. Адже ворог цілить у об'єкти інфраструктури, намагаючись зірвати проходження опалювального сезону в Харкові. 

Попри проблеми, у КП "Харківські теплові мережі" зазначили, що до старту опалювального сезону у місті готуються без вихідних та за будь-якої погоди. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення Харківської міської ради. 

Комунальники запевнили, що більшість мобільних котельних установок вже підключені до мережі теплопостачання будинків і готові до роботи. “Тривають роботи з відновлення пошкоджених котелень, реконструкції магістральних камер та заміни проблемних ділянок теплотрас”, - йдеться у повідомленні Харківської міської ради. 

Крім того, працівники комунального підприємства встановлюють  вікна  у приміщеннях джерел теплопостачання та продовжують виконувати благоустрій територій після закінчення ремонтних робіт.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що мешканці особливо небезпечних територій можуть безоплатно отримати дрова. На територіях, прилеглих до зон проведення бойових дій, влада  забезпечить  мешканців безоплатною деревиною, щоб кожна родина отримала можливість зігріти оселю протягом опалювального періоду. Витрати на закупівлю та доставлення деревини обласним військовим адміністраціям планують компенсувати шляхом перерозподілу субвенції з державного бюджету.

Відповідну ініціативу Мінреінтеграції підтримав Уряд, видавши розпорядження про перерозподіл коштів і схваливши відповідні розрахунки.



Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися