Зрадника, що піднімав у Вовчанську прапор РФ, взято під варту

Чоловік організував розграбування військової частини.

Мешканця Вовчанська Чугуївського району на Харківщині підозрюють у державній зраді, та за клопотанням прокурорів Харківської обласної прокуратури його взято під варту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Так, встановлено, що під час окупації населеного пункту російськими військами, мешканець Вовчанська пішов на співпрацю з рашистами, забезпечував їх матеріальними ресурсами, а також передавав інформацію щодо місць проживання співробітників правоохоронних органів України.

Ще відомо, що зрадник організовував розграбування однієї з військових частин Національної гвардії України, м’ясокомбінату та автозаправних станцій, збирав підписи за відставку діючого міського голови м. Вовчанськ і роздавав місцевим мешканцям так звану "гуманітарну допомогу" від імені РФ.

У березні 2022 року чоловік здійснив показове підняття прапора РФ на флагшток біля Будинку культури Вовчанської міської ради.

 Спочатку 6 травня йому було заочно повідомлено про підозру, а тепер чоловіка взято під варту.

Досудове розслідування проводять слідчі Управління СБУ в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Поліція Харківщини виявила на деокупованій території"народного міліціонера". Ним виявився 33-річний мешканець Ізюму. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

У поліції зазначили, що місцевий мешканець з 8 червня погодився на співпрацю з ворогом та добровільно обійняв посаду патрульного так званої "народної міліції Ізюма".

“Чоловік отримав посвідчення патрульно-постової служби. Окупаційна влада за службу платила йому гуманітарними пайками”, - йдеться у повідомленні силової структури. 

Зловмиснику повідомили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.  До того ж, чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися